Tehnologija

VRIJEME JE ZA PRIMETIME

Primetime je potpuno nova Elanova inovativna kolekcija skija, koje nastavljaju carving revoluciju koju je Elan započeo sredinom 1990-ih, podižući zabavu carvinga na uređenim stazama na jedan viši nivo. Koristeći revolucionarnu novu tehnologiju, vrhunsku konstrukciju i mladalačku filozofiju dizajna, Primetime donosi maksimalnu zabavu u sniježno rezbarenje.

Nova Primetime kolekcija se sastoji od osam modela, četiri za muškarce i četiri za žene: uzbudljiva nova kolekcija potpuno redizajnirana da izazove obnovljeni entuzijazam za skijanje na uređenim stazama.

Sve skije Elan već skoro 80 godina ručno izrađuju u slovenačkim Alpama sa izuzetnom pažnjom i posvećenošću. Svaki proizvod koji nosi ime Elan je sinonim za garanciju dugotrajnog kvaliteta i posvećenost održivosti životne sredine: kompanija zapravo koristi električnu energiju koja dolazi iz 100% obnovljivih izvora i počinje sa sopstvenom energijom koju proizvodi sunce kako bi smanjila uticaj brenda na životnu sredinu, pored nabavku svih materijala u ili u krugu od 400 kilometara od fabrike.

„Elan je izumio carving, a s ovim naslijeđem, osjetili smo da je vrijeme da kategoriju carving skija podignemo na potpuno novi nivo i učinimo skijanje atraktivnijim i zabavnijim,” rekao je David Primožič , menadžer proizvodnje brenda Elan.

 

Kompanija prepoznaje da unutar kategorije skijaša na stazi postoje potpuno različiti tipovi:  oni koji vole brzinu, drugi koji prave oštre krivine i treći koji se jednostavno samo žele zabaviti. Primetime serija ima model za svakoga bez obzira na nivo skijanja. Ovo se postiže prilagođavanjem i jačanjem materijala gdje je to potrebno putem Primetime PowerMatch tehnologije , podržane Primetimeovim jedinstvenim Amphibio lijevim i desnim profilom. Ovo osigurava još precizniji prijenos snage na dijelove skije gdje je najpotrebniji i omogućava nesmetano praćenje skije na raznim tipovima uređenih i neuređenih staza. Specifično postavljanje materijala poboljšava performanse lijeve i desne skije, za odličnu kontrolu ivica i poboljšane ukupne performanse.

“ Najvažniji aspekt strategije Elan je inspirisati skijaše da provode što više vremena na otvorenom – dodao je Primožič. “Shvatili smo da, u kategoriji tradicionalnih skijaških staza, industriji nedostaju uzbuđenje i inovacije, pa smo kreirali seriju skija kako bismo osigurali sjajno vrijeme i neviđena iskustva karvinga na stazama. ”

PowerMatch – tehnologija je poboljšana Dual Density Woodcore tehnologijom, koristeći deblji profil i jače materijale duž unutrašnje ivice skije za snagu, stabilnost, prianjanje ivice i odskok. Umjesto toga, spoljni rub ima tanji profil na vrhu i repu i koristi lakše materijale za intuitivnu upravljivost, smanjenje težine, lakoću skijanja i lakše praćenje.

Osim toga, Primetime serija ima DualTi pojačanje za odličnu kontrolu ivica, snagu i produžetak, Racing Sidewall tehnologiju za direktan prijenos snage i naravno, Amphibio profil koji kombinuje profil Rocker na spoljnim ivicama za laka skretanja i Camber profil na unutrašnjim ivicama za odlično prianjanje kantova.

Inovativni 3D Primetime dizajn inspirisan je osnovnom tehnologijom unutar skije. Jednobojna i svježa shema boja provlači se kroz sve Primetime ski modele i inspirirana je različitim područjima sporta, mode i ljepote.

Uprkos zajedničkoj osnovi PowerMatch tehnologije, pojedinačni modeli serije Elan Primetime nudi različite i posebno prilagođene tehnološke karakteristike za najbolje moguće pristajanje za svaku vrstu skijaša na stazi.

Primetime kolekcija skija je već predstavljena na sajmovima posvećenim dilerima i operaterima i odmah je impresionirala žiri, dobivši brojne prestižne „nagrade“.

Primetime 55 i njegov ženski pandan, Primetime N°5, nagrađeni su od strane organizatora najvećeg sajma sporta u Minhenu, gde su dobili zlatnu ISPO nagradu . Isti model nagrađen je i prestižnom nagradom Red Dot Design Award , međunarodnom dizajnerskom takmičenju, koje nagrađuje izvrsnost i prepoznaje najbolje u dizajnu i poslovanju.

Primetime 55 i Primetime N°5 takođe su dobili Plus X nagradu za inovaciju, visok kvalitet, dizajn, funkcionalnost i ergonomiju.

“ Nagrade su svjedočanstvo inovativnosti naših proizvoda, ali i priznanje načinu razmišljanja i našem radu. Veoma smo zadovoljni što smo u mogućnosti da konstantno inoviramo i dizajniramo skije koje su tako oduševljeno prihvaćene od strane nezavisnih skijaških stručnjaka i naših kupaca ”, komentirao je Primožič.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *