Ovaj vodič za odabir pravog modela i veličine bicikla je za svakog ko nije dobro informisan ili je u nedoumici kakav i koliki model bicikla mu je odgovarajući.

Vodič za kupovinu bicikla

Bicikla za odrasle

Svako ko planira da kupi bicikl za sebe, trebalo bi prvo da definiše svoje ambicije u biciklizmu, svoja očekivanja od bicikla koje želi i stil vožnje koji želi da upražnjava, kao i da se upravlja projektovanom budžetom za kupovinu bicikla:

Ambicija: Definišite Vaše ambicije prije kupovine bicikla. Kuda, koliko i kako, i u skladu sa tim i eventualnom pomoći prodavca, izaberite bicikl koji će zadovoljiti te Vaše kriterijume i ambicije. Nije problem ako možete da investirate i 1000 evra za bicikl. Pitanje ostaje, čemu toliki trošak ako ga planirate voziti npr. samo po lokalnim urbanim i ravnim sekcijama? Za takve potrebe će Vam jednako poslužiti i bicikl koji košta 200-300 evra na primjer.

Očekivanja i stil vožnje: Šta očekujete od bicikla? Kuda da Vas i koliko vozi? Gradske urbane sekcije, duže izletničke ture sa kombinovanom vožnjom asfalt/makadam, ili pak intenzivne ture kuda god da Vam padne na pamet… U skladu sa tim birate tip bicikla: Udoban i praktičan gradski bicikl za opušteno bicikliranje, brz i okretan Hybrid ili Fixy bicikl za brz i lak transport, Trekking bicikl za duže ture i destinacije, Drumski bicikl za što veću brzinu i veliku kilometražu po asfaltnim sekcijama ili možda ipak neki Mountainbike bicikl za vožnju kako po asfaltnim, tako i po šumskim i kamenitim sekcijama…

Budžet: Prva stvar koja mora biti jasna je da kupac ne može očekivati previše od nekog mnogo jeftinog bicikla. Pristojna specifikacija koja treba da „radi posao“ kako treba ima svoju cijenu. Shimano oprema, aluminiumske ručice kočnica i kočnice, točkovi sa obručevima dupli zid, kao i ostale kvalitetne komponente jesu osnovni kriterijum kvaliteta i izdržljivosti bicikla za neku rekreativnu upotrebu. Bicikl čeličnog rama sa svim takvim komponentama se može kod nas kupiti za cijenu od oko 135-180 evra. Ispod cijene od 130-ak evra teško da se može očekivati da se dobije bicikl kojim ćete iole biti zadovoljni. Kod nas u ponudi biciklala za odrasle, ne postoje bicikli koji nemaju gorenavedeni kriterijum. Jednostavno, specifikacija bicikla koja košta jeftinije, ne može da funkcioniše na zadovoljavajućem nivou i kod nas toga nema u ponudi. Bicikl mora biti takve konstrukcije da ispuni očekivanja vlasnika, a takođe da pri tom nema reklamacija i problema u funkcionisanju. To je osnovno pravilo naše ponude. Najjeftiniji bicikl iz naše ponude mora biti veoma dobrog kvaliteta i ne smije imati slabu tačku.

  • Za budžet od 170-200 evra se može očekivati pristojan bicikl čeličnog rama koji posjeduje malo bolju Shimano opremu za rekreativnu upotrebu, čak i prednji amortizer (solidan brend), udobnije i kvalitetnije sjedište…
  • Za cijenu od 200-250 evra možete očekivati veoma konstruktivan i dobro dizajniran bicikl čeličnog rama, koji može da izdrži i zahtjevnije ture i sekcije, osobe teške i do 120kg. U toj cjenovnoj klasi možete očekivati i aluminijski bicikl sa specifikacijom Shimano rekreativne mjenjačke grupe, prednjom krutom vilom…Sve ono što je potrebno nekom ko uglavnom vozi urbane gradske dionice i očekuje pristojan, lagan i konstruktivan bicikl za taj novac.
  • Za cijenu od 250-350 evra možete očekivati bicikl aluminijskog rama koji ima prednju suspenzuju kvalitetnijeg brenda, kao što je SR Suntour, Shimano opremu bolje rekreativne klase od 21 brzine (Altus/Acera), sa kojim možete voziti i neke intenzivnije, ne previše zahtjevne ture 30-50-70km.
  • U cjenovnoj klasi 350+ evra možete očekivati prilično visok kriterijum bicikla za rekreaciju. Bicikl sa Shimano Acera/Alivio opremom, 24 brzina, kvalitetne Shimano kočnice, izuzetno dobar prednji amortizer sa opcijom zaključavanja… Bicikl kojim možete voziti intenzivne ture i veće destinacije, efikasno savladavanje brdskih dionica…

Sve navedeno kad se definiše: Hoću/neću čelični ili aluminijski ram bicikla, hoću/neću – treba mi/ne treba prednji i/ili zadnji amortizer, ovaj ili onaj tip bicikla… E, pa prije toga svega treba da se izabere odgovarajuća veličina rama bicikla, a u skladu sa visinom kupca/vozača, odnosno dužine nogu istog. To je osnovni parametar i kriterijum koji se mora zadovoljiti da bi bicikl služio kako treba i da bi na biciklu bio potpun ugođaj što se tiče ispravnosti položaja i pravilne geometrije vozača tokom vožnje.

 

Jedan od najpreciznijih načina za izračunavanje adekvatne veličine rama bicikla koje možete odraditi u sopstvenoj režiji je izračunavanje optimalne veličine rama prema mjerenju dužine unutrašnjeg dijela noge:

Sve što je potrebno je da izmjerite dužinu svoje noge sa „unutrasnje“ strane. Postupak je sledeći: Stanite uspravno uza zid, pete takođe pomjerite skroz do zida. Uzmite neku knigu, povucite je izmedju nogu do kraja na gore, zabilježite gornju ivicu i izmjerite koliko centimetara ima od poda do zabilježenog mjesta na gornjoj ivici knjige.

Pogledajte našeg manekena sa slike koja slijedi (slika desno) i sve će Vam biti jasnije.

*Ako ste kupac trkačkog/drumskog bicikla:
Izmjerena dužina  noge * 0,66 u cm

*Ako ste kupac MTB/City/Trekking bicikla:
Izmjerena dužina noge* 0,66 – (8cm do 10cm)

Da bi pretvorili cm mjeru u inče, podijelite dobijeni broj u centimetrima sa 2,54.

Kod MTB-a za žene postoje specijalni ramovi sa kraćom gornjom cijevi.

Poneki proizvođači prave ramove samo u nekoliko velicina (S, M, L, XL, XXL)
Kod ovih ramova izaberite ram koji najblize odgovara izračunatom.Uvijek je bolje uzeti malo manji ram nego veći. Ukoliko uzmete malo manji ram,razliku možete kompezovati sa podizanjem sjedišta I lule.

Ukoliko Vam je gorenavedeni princip izračunavanja prekomplikovan, imate i jednostavniji, opšti princip izračunavanja adekvatne veličine rama, prema visini vozača. Shodno tome, slijede tabele koje Vam daju smjernice kolike veličine ramova odgovaraju za određene visine vozača:

MTB/City/Trekking/Hybrid :

Drumski bicikli:

Treba znati i:

  1. Da se veličine ramova za drumska bicikla racunaju u centimetrima dok su MTB/City/Trekking bicikla obicno obilježena u inčima.
  2. Paziti se “savjeta” pojedinih iskusnih biciklista koje ćete možda pitati za preporuku, jer mnogi ljudi u početku misle da ako oni imaju npr. drumski bicikl sa ramom od 57cm, da im i za druge tipove bicikala(MTB,City,Trekking) treba isti toliki ram samo u inčima,što bi bilo prevelikih 22.4”. To je totalno pogrešna teza jer su MTB,city,trekking… i drumska bicikla (specijalka) totalno različiti tipovi bicikala.

Dječiji bicikli

Planirate kupovinu dječijeg bicikla? Dječije bicikle definišemo i klasifikujemo prema dijametru točka/gume koji je na biciklu. Shodno tome, slijedi tabela koja Vam daje smjernice za koliki uzrast/visinu djeteta odgovara koja veličina bicikla, tj. diametra točka/gume na istom:

Napomena: Za djecu uzrasta 10/11+ godina ( a opet u zavisnosti od visine i razvijenosti djeteta), bira se bicikl sa diametrom točka 26“ (standard točka city/mtb modela za odrasle), ali sa tzv. „slope“ geometrijom rama. Na tim „Slope“ modelima, tačka donje/spuštene pozicije sjedišta je prilično niža u odnosu na bicikle sa klasičnom trouglastom geometrijom rama. Takve bicikle mogu koristiti klinci 10/11+ godina, baš kao i odrasli i to duži niz godina. Kako rastu i razvijaju se, samo je potrebno podizati poziciju sjedišta i evetualno volana na biciklu.

Nadamo se da smo Vam koliko-toliko pomogli ovim našim vodičem za odabir adekvatnog modela/veličine rama bicikla.
Za sva dodatna pitanja i informacije, budite slobodni da nas kontaktirate.