Tehnologija, Vijesti

BOOTFITTING U TEMPU

Želite topla stopala, sigurno prianjanje i dobar prenos snage kada idete na skijanje? Možda zvuči jednostavno i logično da mora biti tako, ali nažalost često tako baš i nije…
Neprikladne skijaške cipele mogu efikasno i veoma brzo pretvoriti odličan dan na stazama u pravu noćnu moru. Nije važno koliko je lijepo vrijeme, koliko su snježni uslovi nevjerovatni, koliko su vam dobre skije, koliko imate volje i želje…. Kada vam skijaške cipele ne odgovaraju, cijeli dan na stazi je ništa drugo osim patnja.
Ključ uspješnog koncepta skijaških cipela je shell (spoljna školjka) prirodne geometrije, koja se može individualno podesiti u kritičnim područjima, ali čiji se oblik i performanse suštinski ne mijenjaju. Ovo je jedini način da se osigura udobnost, užitak tokom cjelodnevnog boravka na planini, optimalno pristajanje i u isto vrijeme najveće performanse tokom skijanja. Osim toga, potreban proces prilagođavanja mora biti jednostavan: da štedi vrijeme i bez grešaka, kako bi ga prodavac mogao implementirati. Zbog toga je Nordica razvila infracrveni grijaći element i TRI Force školjku. Najvažnija komponenta kod sistema je infracrvena „pećnica“ za grijanje. Garantuje brzo zagrijavanje shell-a cipele iznutra prema van – na optimalnoj temperaturi obrade. Na taj način materijal shell-e ostaje neoštećen i istovremeno omogućava optimalno podešavanje potrebnih površina.
INFRACRVENO PODEŠAVANJE SHELL-A
Shell cipele se na određenim tačkama zagrijava infracrvenim zračenjem. Prednost ove metode: Materijal shell-a ne gubi na performansama niti se najmanje oslabi/ošteti, jer se za razliku od pećnica ili sušara na vrući vazduh shell zagrijeva selektivno, ravnomjerno i nježno iznutra i izvana. Relevantnim područjima se tada može dati željeni oblik pomoću posebnog dodatnog alata u vidu vakum pumpe i IR grijača.
KROKODIL
Je specijalni alat na koji se postavljaju odgovarajući adapteri, zatim se unosi u shell i uz specijalan postupak vrši kontrolisani pritisak na problematičnu zonu unutar untrašnjeg dijela shell-a cipele.
Nakon selektivnog zagrijavanja problematične sekcije infracrvenim uređajem, dostupna su dva različita usisna alata za individualno podešavanje. Nakon postavljanja na kritično područje shell-a „uređaj za usisavanje“ povlači školjku u pravilan oblik pomoću vakum pumpe i/ili IR grijača.
IR PEĆNICA
Specijalna „pećnica“ u kojoj se postavljeni lineri ski cipela tretiraju Infra Crvenim zracima, čime postižu strogo kontrolisanu temperaturu, za momentalnu modifikaciju koja će liner-e savršeno prilagoditi obliku vaših stopala. Nakon tretiranja linera u IR pećnici (tačno definisana temperatura u definisanom vremenu), lineri se brzo postavljaju u shell, a korisnik obuva i zakopčava cipelu kao da se priprema za skijanje. U roku od 5-6 minuta provedenim u cipelama, liner će se maksimalno prilagoditi obliku Vašeg stopala i time ćete imati potpuno personalizovane cipele koje su već spremne da Vam pruže maksimalnu podršku, kontrolu i udobnost već na prvoj žici!
Usluga bootfitting servisa u Tempu će početi funkcionisati u prvoj sedmici decembra mjeseca. Za više informacija vezanih za  bootfitting servis, budite slobodni da nas kontaktirate.

2 thoughts on “BOOTFITTING U TEMPU

  1. Milivoje kaže:

    Mogu li sve cipele ili samo pojedini modeli?

    1. tempobike kaže:

      Bootfitting se može raditi na svim modelima cipela, ali se ne mogu rješavati problemi na baš svim pozicijama cipela. Najuspješnije intervencije se odrađuju na sekcijama na kojima skijaši imaju najviše problema (spoljna i unutrašnja regija oko stopala). Na sekcijama preko kopči cipela ne možemo, produžiti/skratiti dužinu cipela takođe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *