KACIGA SCOTT VIVO PLUS Fire Orange

105,00 

Šifra proizvoda: 3515-2
1 People watching this product now!

Opis proizvoda

SCOTT Vivo Plus – Kaciga za bicikliste koji vode računa o vrhunskoj sigurnosti i stilu. SCOTT Vivo Plus je kaciga par excellence za trail vozače svih nivoa. Lagana je i dobro ventilirana za sigurnu i udobnu vožnju na svim stazama sa integrisanom MIPS® tehnologijom zaštite mozga i MRAS tehnologijom za personalizaciju. Svojim neutralnim izgledom, kaciga odgovara svim stilovima vožnje.

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 0,27 kg
Brand

Kacige-namjena

Kacige-veličina

,

Specifikacija

MIPS® sistem za zaštitu mozga – Ako tražite najbolju zaštitu koju novac može kupiti, pronašli ste je ovdje. Scott kacige sa MIPS® sistemom za zaštitu mozga nude novu dimenziju sigurnosti. Nije važno gdje i kako vozite, povećat ćete svoju sigurnost sa Scott kacigom.
MIPS® oponaša prirodni zaštitni sistem mozga. Mozak je ublažen tekućinom niskog trenja koja se zove cerebrospinalna tečnost, koja omogućava mozgu da klizi unutar lobanje pod udarom. MIPS® Brain Protection System je jedinstvena tehnologija koja štiti mozak od udaraca pod uglom oponašajući prirodnu barijeru koja smanjuje trenje kako bi se smanjio utjecaj koji se prenosi na mozak. Pod kutnim udarima, kaciga klizi po MIPS® sloju niskog trenja, minimizirajući silu lateralnog udarca koji se dešava najčešće pri padu biciklista.

Optimizovana ventilacija – Strateški postavljeni otvori za ventilaciju se kombinuju kako bi stvorili opsežne kanale za hlađenje, osiguravajući da vas svaka SCOTT kaciga održava suvu glavu i prijatan osjećaj tokom nošenja kacige.

PC In-Mold konstrukcija – Tokom proizvodnog procesa, spoljna polikarbonatna školjka je vezana za unutrašnju školjku od EPS-a koja apsorbuje udarce, što rezultira lakšim i ne tako glomaznim šlemom sa povećanom udobnošću.

Povećana pokrivenost – Medicinska istraživanja su pomogla Scottu da odredi posebno ranjive tačke na glavi. Scott kacige za MTB nude znatno veću pokrivenost zadnjeg dijela glave kako bi zaštitile upravo to područje.

MRAS3 Fit sistem – Micro Rotary Adjustment System (MRAS) ima jedinstvenu prilagodljivost, udobnost i stabilnost. Automatski sistem zatvaranja osigurava da kaciga čvrsto pristaje i da ne klizi. Fleksibilna struktura MRAS Fit sistema pruža dodatnu udobnost nošenja.

Customer Reviews