ELAN SLX FUSION EMX12.0

514,50 

Šifra proizvoda: 5065
2 People watching this product now!

Opis proizvoda

Elan SLX… SUPERMOĆNA AGILNOST

Uz kombinaciju snage i energije, SLX Fusion će vas sa potpunom preciznošću lansirati od jednog slaloma do drugog.

Vožnja kratkih i dinamičnih zavoja je umjetnost kao nijedna druga koja zahtjeva maksimalni nivo povjerenja u svoju opremu. Elan SLX Fusion pruža toliko potrebnu sigurnost uz upotrebu Arrow tehnologije. Ova inovacija kombinuje carbon booster plate – savijenu ploču od karbonskih vlakana, koja prenosi energiju na vrhove sa slojem titana u obliku strelice koji prenosi energiju na rubnike. Skije imaju minimalan rocker profil za lak ulazak u zavoje, dok klasični profil na ostatku skija pruža savršenu stabilnost i prijanjanje. Pored toga, Elan SLX Fusion dolazi sa RST bočnim zidovima, Response Frame Woodcore jezgrom i dva sloja titanijuma. Krajnji rezultat je agilna skija u kratkim zavojima koja će savršeno povezati vaše slalomske zaokrete tokom cijele vožnje, a da pri tome ne izgubite energiju.

RACE PRECISION

Izgrađena od DNK trkačkih skija, Elan Precision Collection prkosi ograničenjima brzine i čitavu planinu čini trkačkom stazom.

Power & control to take charge.

Race linija predstavlja Elanovu krv. Ove skije su namijenjene najzahtjevnijim skijašima. Izgrađene su za skijaše čija je stručnost već gotovo savršena, za skijaše koji znaju šta žele od skijanja. Skije koje pripadaju Race klasi su beskompromisne strijele. Bez obzira da li birate skije za ski cross, slalom ili grand slalom, od njih ćete uvijek dobiti najviši mogući nivo ski stručnosti. Elan Race skije sada imaju potpuno novi oblik i identitet. Sinonim za brzinu, čvrstinu i snagu je strelica. Arrow tehnologija sada pokreće Elan Race kolekciju i poboljšava performanse. Skije su takođe ukrašene novim sportskim bojama i novom Elan Racing Green nijansom. Race linija sastoji se od brojnih modela namijenjenih profesionalnim takmičarima i odličnim rekreativnim skijašima.

Elan – Always Good Times

Good Times – po Elan-u filozofija je sva u tome, tj.da najbolje vrijeme je ono koje se provodi sa prijateljima i porodicom pa i u planinama. Bilo da se radi o porodičnom putovanju tokom vikenda na vašu omiljenu lokalnu destinaciju ili avanturu sa najboljim prijateljima, uviek je dobro kada se okružite onima sa kojima ste najbliži. Dobro provedeno vrijeme na padini povezuje ljude i stvara nezaboravne trenutke. To je suština svega. „Good Times“

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 5 kg
Brand

Skije - dužina

,

Skije - namjena

Skije - nivo znanja

Skije - tip

Specifikacija

Korisnik

– SKIJAŠKI NIVO:
Srednji – Napredni – Expert
○ ○ ○ ○ ○ ○ ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●
– TEREN:
Pista – Kombinovano – Powder
● ● ● ● ● ● ● ● ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
– BRZINA:
Lagano – Srednje – Brzo
○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ● ● ● ● ● ● ○ ○

  • Profil: Arrow Rocker
  • Tehnologija: Arrow Technology, RST sidewall, Response Frame Woodcore, DualTi, NanoTech running base
  • Geometrija: 121/68/104
  • Dužina / Radius: 155(11), 160(12), 165(12.8), 170(13.5)
  • Sistem / Plate: Fusion X + Arrow Carbon Plate
  • Vez: EMX 12.0 GW FusionX BLK/GRN

Arrow Rocker – specijalni profil sa malo povišenim vrhom sa ojačanjem u obliku strelice za brz, reaktivan ulazak i ultimativnu preciznost. Ojačanje u obliku strelice u vrhu aktivira rocker i čini prednji dio skije snažnijim i stabilnijim pri izlasku iz svakog zavoja.

Arrow technology je upotreba strateški oblikovanih ploča i titanijumskih strukturalnih slojeva na skijama, koji rade u harmoniji da bi pružili munjevit odziv sa world class preciznošću i tačnošću. Savijena kompozitna ploča je fiksirana na skiju i djeluje kao booster koji generiše snagu za vrh skije. Sloj titanijuma u ​​obliku strelice istovremeno sakuplja i prenosi ovu energiju što se pretvara u trenutni superiorni pritisak na rubove.

RST Sidewall konstrukcija sa vertikalnim bokovima, obezbjeđuje čvrsto hvatanje rubnika za podlogu od vrha do repa skije i direktan prenos snage velikom brzinom.

Response Frame Woodcore – drveno jezgro, gdje tvrdo drvo uokviruje mekše i omogućava otpornost na oštećenja skije i potspješuje torzionu krutost, dok mekano jezgro donosi uštedu na masi i uzdužnu mekoću.

Dual TI ojačanje čini sendvič drveno jezgro sa 2 sloja titanijuma. Ova konstrukcija pruža vrhunsku kontrolu na rubnicima i progresivni flex za skije visokih performansi.

NanoTech Running Base – Nano Technology – Izuzetne klizne performanse, poboljšano brušenje, dug vijek trajanja – manje habanje.

FUSION X
Nova generacija sistema veza.
Fusion X je Elanova nova generacija sistema vezivanja visokih performansi. Novi single connection dizajn omogućava glatko slobodno savijanje između skija i vezova, što dovodi do lake inicijacije zaokreta. 30% lakša, nova konstrukcija piramidalnog oblika, ojačana je titanijumom za dodatnu snagu i direktan, snažan odaziv od rubnika do rubnika. Skijanje na velikim brzinama sada je preciznije zbog direktnog prenosa snage.

Customer Reviews