SKI VOLKL KENDO 88 FLAT

511,20 

Šifra proizvoda: 5016
4 People watching this product now!

Opis proizvoda

Volkl Kendo Flat … Freeride…Bez obzira na vaš stil spuštanja – stazu ili teren – Kendo to može.

Ovo je all-mountain freerider sa najsavremenijom konstrukcijom koju iskusni skijaši uživaju u moćnim zaokretima na bilo kom terenu i na kojem stazi mogu koristiti za mnogo različitih stvari. Kao i nova Mantra i Kenja, Kendo 88 dolazi sa revidiranom geometrijom i jedan metar kraćim središnjim radijusom u svom 3D Radius Sidecut-u. Ključ je u tome što tri različita radijusa kombinovana u jednoj skiji čine izuzetno raznovrsne zaokrete u krivinama. Novi radijus od 16 mu sredini dodatno povećava njegovu varijabilnost radijusa. Uzbuđenja vas očekuju ako volite uske zavoje potpuno isečene na ivici. Ova skijaška podstiče sportski, intuitivan stil na uređenim stazama, ali takođe pruža manevarsku sposobnost koja vam je potrebna za prolazak kroz izazovan teren. Takođe je potrebna manja sila, zahvaljujući kraćem središnjem radiusu. Ove sezone, Kendo 88 takođe ima Tailored Carbon Tips i Tailored Titanal Frame. Dakle, ako već nije bilo jasno, sada nema sumnje da je zabava srednje ime Kendo-a.

Tehnologije po meri – ekskluzivno od Volkla

Tailored Titanal Frame, koji se pojavljuje u Mantra, Secret, Kendo i Kenja, je evolucija Volkl poznatog Titanal Frame-a. U ovom dizajnu, širina gornjeg sloja Titanal-a može se prilagoditi dužini skije; rezultujuća torziona krutost i željeno ponašanje prigušenja mogu se prilagoditi skijašu. Sadržaj Titanala je smanjen na kraćim skijama, što znači da niži i lakši skijaši mogu da izvuku maksimum iz svojih skija bez preteranog napora. Novi Tailored Carbon Tips čine Kendo 88 izuzetno raznovrsnim. Karbonska vlakna primenjena pomoću Tailored Fiber Placement (TFP) omogućava Volkl inženjerima da velikom uticaju na ponašanje krivine sa tačnošću. Snaga i poravnanje vlakana definišu silu koju treba da primenite i energiju koja se akumulira tamo gde je potrebna. Agilna reakcija vrha je karakteristika koja se posebno ističe. To znači da čim započnete zaokret, možete upravljati skijom na odmeren i lak način. Drugim rečima, jednostavno razmislite o promeni smera – i to se dešava. Ova konstrukcija takođe omogućava manju težinu bez gubitka stabilnosti.

Takođe je uključen u novi Kendo 88 sa tip and tail rocker-om je Volkl renomirano višeslojno jezgro od drveta okruženo punim bočnim zidom i P-Tex 2100 bazom.

 

NIVO SKIJANJA Napredni, profesionalni

karakter

Performanse na tvrdom snijegu

●● ●● ●● ●● ●● ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

Izvedba svih uslova

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○

Powder Performance

●● ●● ●● ●● ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

Long Turn Dynamics

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○ ○○

Agilnost kratkih okreta

●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○ ○○ ○○ ○○

Skier Level

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●●

<<< Profesionalni početnik >>>

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 8 kg
Brand

Skije - dužina

Specifikacija

Specifikacija & Tehnologije

  • Tip & Tail Rocker
  • Jezgro: Višeslojna jezgra od drveta
  • Tehnologije: Prilagođeni karbonski vrhovi, 3D Radius Sidecut, Tailored Titanal Frame, Full Sidewall, Baza: P-Tex 2100, Brušena struktura
  • Geometrija: 129_88_113
  • Dužina/Radijus: 163 (R1) 23, (R2) 13, (R3) 21, 170 (R1) 26, (R2) 15, (R3) 23, 177 (R1) 29, (R2) ??, (R3 ) 25, 184 (R1) 31, (R2) 17, (R3) 26
  • Napomena: uz skije ne dolaze vezovi / Preporučen vez: Marker rec. Kraljevska porodica – Šut 90, Grifon 90

 

● Tip&Tail Rocker (odignut i vrh i rep skije)

Blagi Rocker u vrhu i repu u kombinaciji sa klasičnim Camber profilom ispod nogu. Volkl inženjeri su kreirali idealnu mešavinu za prednji Carving, glatki zaokret i ulaz i izlaz sa ubrzanjem. Iako nije tako pokrenut u mekom snijegu, ovaj Rocker dizajn je dobar za čvrst snijeg i za park & ​​pipe.

 

● Višeslojna jezgra od drveta

Kombinacija bukve i topole daje izuzetno izdržljivo drveno jezgro sastavljeno od tvrdog drveta u području vezova i lakšeg drveta u ostatku skije.

 

● Prilagođeni karbonski savjeti

U ovom inovativnom proizvodnom procesu, novi Tailored Carbon Tips proizvodi se od pojedinačnih karbonskih vlakana na materijalnom nosaču. Krutost, torzija, a time i karakteristike skija mogu se posebno podesiti preko debljine vlakana i milimetarski preciznog poravnanja. Na ovaj način vlakna usmeravaju dinamiku ka delovima skije gde su potrebne. Vidno integrisani Tailored Carbon Tips su lagani, omogućavaju okretnu reakciju uz manje napora i brzo gomilaju energiju. Tailored Carbon Tips tako dostižu novi nivo preciznosti, direktnog odziva vrha i aktivnog skijanja.

 

● 3D RADIUS SIDECUT

Tri radijusa u jednoj skiji za maksimalno okretanje i svestranost brzine na svim planinskim skijama

LONG TIP & TAIL RADIUS
Upotreba dugog radijusa na vrhu i repu za velike okrete i veliku brzinu

// lako upravljanje i upravljivost
// otporan na smetnje na vrhu
// bez ograničenja radijusa i lakoće skretanja

TIGHT CENTER RADIUS
Upotreba kraćeg radijusa u centru za kratke zaokrete i manju brzinu

// izuzetno lako pokrenuti kratke zaokrete
// upadljivo okretan
// bez napora i glatko u kratkim zaokretima

 

● KROJENI TITANAL OKVIR

Volkl nova ključna tehnologija se zove Tailored Titanal Frame. Za razliku od prethodnog dizajna, širina titanalnog rama je sada prilagođena tačno svakoj pojedinačnoj dužini skije.

Ovo je rezultiralo prilagođenim titanalnim ramovima, koji su postavljeni iznad bočne strane duž vrha i repa skije da bi se obezbedilo željeno prigušenje i torzionu krutost. Veličina rama je prilagođena visini skijaša, skijaškim sposobnostima i snazi. To znači da duži modeli skija imaju veći sadržaj titana za veću krutost, direktni prenos snage i jače prigušenje. Što je dužina kraća, to je manji titanalni sadržaj, što skiju čini okretnijom, tako da manji, lakši i manje moćni skijaši mogu da iskoriste pun potencijal skije. Pored Tailored Titanal Frames-a, u oblasti vezova se nalazi i drugi, tanji titanalni sloj, koji skiji daje neophodnu snagu, ali i okretnost. Rezultat: Tailored Titanal Frame tehnologija pruža neuporedivu kombinaciju agilnosti i kontrole velikih brzina.

● Full Sidewall / Mini Cap – Full sidewall konstrukcija pune dužine sa mini cap preklapajućim omotom za najbolju izdržljivost.

Više o proizvodu: Völkl

Customer Reviews