ELAN W INSOMNIA 10 BLACK LS ELW9 22 Originalna cena je bila: 379,00 €.Trenutna cena je: 303,20 €.
Nazad na proizvode
ELAN MAXX QS EL7.5 blue/green 22 Originalna cena je bila: 179,00 €.Trenutna cena je: 143,20 €.

SKI ELAN RIPSTICK TOUR 88

Originalna cena je bila: 539,00 €.Trenutna cena je: 431,20 €.

Šifra proizvoda: 5035
5 People watching this product now!

Opis proizvoda

Elan – Always Good Times

Good Times – po Elan-u je sve u tome, a najbolje vreme je ono koje se provodi sa prijateljima i porodicom u planinama. Bilo da se radi o porodičnom putovanju tokom vikenda na vašu omiljenu lokalnu destinaciju ili avanturu sa najboljim prijateljima, uvek je dobro kada se okružite onima sa kojima ste najbliži. Dobro provedeno vreme na padini povezuje ljude i stvara nezaboravne trenutke. To je suština svega. „Good Times“

RIPSTICK

Vekovni izazov u ​​dizajnu skija je stvaranje laganog proizvoda koji nudi beskompromisnu ​​plovnost i stabilnost na negovanom terenu, koji se takođe ističu na alpine touring. Ripstick opravdava izazov, čineći ga savršenom freeride skijom za svako iskustvo u planinama.

Elan Ripstick Tour je stvoren za touring skijaše sa namerom da pruži vrhunske performanse freeride skijanja u spustu u deliću težine za efikasnost uzbrdo. Serija je dizajnirana od temelja sa ciljem da maksimalno pogura performanse skijanja, a da se pritom ne izgubi fokus na funkcionalnosti neophodnoj za udobne uspone. Motor koji nam omogućava da spojimo ove koncepte je Carbon Bridge Technology; revolucionarno rešenje gde se jedna karbonska šipka postavlja na vrh skije, da bi se obezbedila stabilnost pri brzini i apsorpcija vibracija kroz vrh u promenljivom snegu, bez kazne u težini.

Elan Ripstick Tour 88

PEAK BAGGER
Elan Ripstick Tour 88 je skija koju je touring svet dugo čekao. Lagane, plutajuće, brze, stabilne, jake i svestrane – sve u isto vreme.

Dizajnirane sa Ekan sportistima i vodičima koji zahtevaju savršenstvo gde god da idu, ova revolucionarna konstrukcija omogućila je Elanu da smanji težinu na minimum i poveća performanse na maksimum, dok zadržava razigran osećaj za sve aspekte putovanja. Ova skija sa strukom od 88 mm je veoma lagana i laka za manevrisanje, ali spretno sposobna, što je čini pravom modernom touring skijom.

Free touring segment je trend u alpinizmu; kombinovanje lake opreme koja radi u powder-u i ostaje stabilna u promenljivim uslovima je od suštinskog značaja. Ripstick Tour 88 je savršen struk za osećaj samopouzdanja pri spuštanju i dovoljno uzak da uživate u udobnim, dugim usponima uzbrdo, što ga čini idealnim za turno skije. Sa otprilike 1250 g po skiji u dužini od 170 cm, ciljno je na optimalnu težinu za turno skije, bez žrtvovanja stabilnosti i performansi na nizbrdici. Kada se upare sa 305 g C-RAIDER tehničkim vezom i Ripstick Tour 88 kožom, postoje kompletan, lagan paket koji će delovati i inspirirati. Pažljivo osmišljenom CARBON BRIDGE TECHNOLOGY implementirana su ojačanja – karbonske šipke za povezivanje energije skije za gladak osećaj uz razigrani odskok. Dužina ojačanja je dizajnirana tako da precizno smanji vibracije i udaranja vrhova. Smanjeni oblik sidewall-a daje skiji jedinstven izgled sa funkcionalnim smanjenjem težine, dok pune sidewall strane povećavaju pritisak na rub i kontakt. Sa freeride profilom i oblikom, ovo je savršena kombinacija odnosa težine i performansi za sve skijaše, u svim uslovima koji se nalaze u zaleđu.

 

Target User

SKI LEVEL

Intermediate – Advanced – Expert

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ○ ○

TERRAIN

Groomed   –   Variable  –   Powder

○ ○ ○ ○ ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ○ ○ ○ ○

SPEED

Slow      –      Medium      –      Fast

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ○ ○ ○ ○

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 6 kg
Brand

Skije - dužina

Specifikacija

Specifikacija & Tehnologije

 

  • Profil: Amphibio
  • Tehnologija: Carbon Bridge Technology, 360° Sidewall, Laminated Woodcore, Carbon Reinforcement, Fiberglass
  • Geometrija: 127/88/109*, 128/88/108**, 129/88/109***
  • Dužina / Radius: 156(14.8)*, 163(15.6)*, 170(16.8)**, 177(17.6)**, 184(18.8)***
  • Sistem / Plate: Flat
  • Vez: –
  • Napomena: uz skije ne dolaze vezovi / Preporučen vez: C-RAIDER 12 – 91 mm

 

● Amphibio koncept

Jedinstvena i revolucionarna inovacija koja kombinuje rocker (odignute vrhove i repove skija) i camber (zakrivljenost baze). Elan je koncept prilagodio i primenio na par skija, koje sada imaju odignut spoljni rubnik (rocker) i ravan, tradicionalni unutrašnji rubnik (camber). Zbog toga Amphibio skije dolaze u paru, leva i desna.
Takva konstrukcija omogućava dobro držanje i puni kontakt s podlogom preko ravnog unutrašnjeg rubnika donje skije na padini, dok odignuti spoljni rubnik gornje skije omogućava lakši ulazak u sledeću krivinu.

 

● Carbon Bridge Technology

Nova tehnologija karbonskih mostova revolucionarno je rešenje gde jedna karbonska šipka postavljena na gornji deo skije pruža stabilnost, prigušivanje i apsorpciju vibracija kroz vrh.

 

● Laminated Woodcore

Laminirano drveno jezgro, specijalno oblikovano za svaki model i veličinu. Koristeći različite vrste drveta u raznim kombinacijama, omogućava prilagođavanje flex obrazca za različite namene. Ovo veoma izdržljivo i izuzetno brzo drveno jezgro, prenosi snagu direktno na rubnike i omogućava okretnost na različitim strminama.

 

● 360° Sidewall

360° Sidewall je jedinstveno i efikasno rešenje bočnih zidova za maksimiziranje performansi uz održavanje male težine. Sidewall piramidalnog oblika postavljen je po celom telu skije, kako bi se povećala apsorpcija vibracija i stabilnost pri velikim brzinama.

● Fiberglass – pozicioniran iznad ili ispod ski jezgra, Fiberglass ojačanje optimizuje flex obrazac i povećava otpornost na uvijanje.

Više o proizvodu:ELAN

Customer Reviews