CIPELE SCOTT ROAD TEAM BOA black/dark grey

145,00 

Šifra proizvoda: 3206
1 People watching this product now!

Opis proizvoda

Biciklisti orijentisani na performanse, vrhunski Gran Fondo vozači i avanturisti smatraju da je SCOTT Road Team Boa® savršena cipela za dobar osjećaj na biciklu dok pedaliraju snagu i udobnost na velikim udaljenostima. Cipela ima elegantan, asimetričan gornji dio od mikrovlakana koji pristaje čvrsto i Boa® Fit sistem IP1 na vrhu. U kombinaciji sa donjom čičak trakom, anatomski prati konture stopala vozača. Za pružanje podrške tokom cijelog dana, ErgoLogic uložak nudi podršku za luk i metatarzalne kosti. Injektirani kompozitni đon sa indeksom krutosti 8 ima povećan opseg podešavanja pločice.

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 1,5 kg
Boja

Brand

Cipele - broj

, , ,

Specifikacija

BOA IP-1 sistem zatvaranja – Nova, multi-operativna IP-1 platforma za namotavanje postiže idealnu ravnotežu između preciznosti i praktičnosti nudeći funkciju povlačenja i otpuštanja za lako uključivanje/isključivanje i dvosmjerno inkrementalno podešavanje u hodu.
Tradicionalna funkcija povlačenja i otpuštanja pruža istu pogodnost lakog uključivanja i isključivanja koju korisnici poznaju i vole. Nove mogućnosti dvosmjernog inkrementalnog podešavanja IP-1 olakšavaju lako zatezanje ili otpuštanje napetosti usred vožnje.
IP-1 ima inovativni hex dizajn sa značajnim TPE slojem za dodatno prianjanje i snagu.

Wrap Fit – Wrap Fit gornji dio uključuje strukturni sloj sintetičke kože koji se uklapa u stopalo poput druge kože. Konstrukcija se sastoji od dva dijela: strukturnog sloja i akumuliranih spojnih šavova. Ovaj sistem pruža potpornu strukturu koja je udobna i bez tačaka pritiska.

Performance Fit – Baš kao što ne postoje dvije iste osobe, tako ne postoje ni ista stopala. SCOTT nastoji stvoriti cipele koje su stabilna platforma za maksimalnu učinkovitost i udobnost tokom cijelog dana. Cipela koja se može prilagoditi širokom rasponu stopala i nudi pristajanje poput rukavice. Performance Fit nudi normalan volumen i neutralan kroj.

ErgoLogic Footbed – SCOTT-ove vrhunske cipele za ceste i planine dolaze s novim anatomski dizajniranim, podesivim uloškom. Zoniranje stopala omogućava da se uzme u obzir anatomski oblik stopala i ergonomski unaprijed oblikuju ulošci za savršeno pristajanje za podršku stopalu biciklista. Ovo pruža stabilnu osnovu za poboljšanu udobnost i prijenos snage.
Materijal: gornji dio: Sintetički poliuretan, 3D Airmesh
Standardni đon: Tri umetka s navojem, uklapaju se u sve trenutne sisteme pedala za ceste
Speedplay (4 umetka s navojem) odgovara samo sa posebnim adapterom (nije uključen u isporuku)

Customer Reviews