KACIGA SCOTT FUGA PLUS Dark Grey – Radium Yellow

139,00 

Šifra proizvoda: 3838
2 People watching this product now!

Opis proizvoda

SCOTT Fuga PLUS  je savršena kaciga za XC i drumske trkače koji traže kacigu visokih performansi.

Kaciga ima MIPS sistem za zaštitu mozga, Halo 3D fit sistem, vodeću ventilaciju u klasi i vizir koji se može ukloniti za drum ili cool MTB izgled.

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 0,27 kg
Brand

Kacige-namjena

Kacige-veličina

,

Specifikacija

MIPS® sistem za zaštitu mozga – Ako tražite najbolju zaštitu koju novac može kupiti, ne tražite dalje. Scott kacige s integriranim MIPS® sistemom zaštite mozga nude potpuno novu dimenziju sigurnosti. Bez obzira gdje i kako vozite, odaberite SCOTT kacigu i podignite svoju sigurnost!
MIPS® je imitirao vlastiti zaštitni sistem mozga. Mozak je suspendovan u cerebrospinalnoj tečnosti sa malim trenjem koja omogućava vašem mozgu da klizi unutar vaše lobanje kako bi zaštitio mozak od udara. MIPS® Brain Protection System je jedinstvena tehnologija namijenjena zaštiti vašeg mozga od udara pod uglom imitirajući prirodnu moždanu barijeru niskog trenja, čime se smanjuje šok koji se prenosi na vaš mozak. Pod uglom, kaciga klizi po MIPS® sloju niskog trenja, minimizirajući posledice lateralnih udara, koje su najčešće pri padu biciklista i koje se prenose na mozak.

Optimizirano ventiliranje – Strateški postavljeni spoljni otvori za ventilaciju povezuju se s opsežnim unutrašnjim kanalima za hlađenje, osiguravajući da vas svaka SCOTT kaciga održava hladnim i udobnim.

PC In-Mold konstrukcija – Tokom procesa proizvodnje u kalupu, vanjska školjka od polikarbonatnog materijala je spojena sa pjenastim slojem kacige koji upija udarce, stvarajući super laganu vanjsku školjku. Sa smanjenom težinom i zapreminom koja okružuje glavu, kacige u kalupu su udobnije od tradicionalnih kaciga.

HALO Fit sistem – SCOTT-ov vrhunski HALO Fit sistem pruža lakoću prilagodljivosti i udobnost bez premca. Lako pronađite savršenu visinu zadnjeg ergonomskog postolja dok vam je kaciga na glavi i birajte savršeni pritisak pomoću prekrasno dizajniranog točkića za mikro podešavanje. Rezultat je SCOTT-ova najbolja kaciga ikad, kaciga koja se prilagođava obliku vaše glave i ostavlja vam osjećaj sigurnosti i fokusiranja na vožnju.

X-STATIC® – Pure Silver. Superior Performance. Više od 2000 godina, srebro se koristi zbog svojih antimikrobnih svojstava u svemu, od posuda za piće do vojnih terenskih zavoja. Sada, sa svojom superiornom tehnologijom, X-STATIC® pruža prednosti srebra za tekstil, a za SCOTT posebno za podloge za kacige. Ovo omogućava SCOTT kacigama da ponude najbolje u klasi antimikrobne performanse i performanse protiv mirisa.

Customer Reviews