ELAN WINGMAN 86 TI FX EMX 11.0 22

503,20 

Šifra proizvoda: 5037
8 People watching this product now!

Opis proizvoda

Elan Wingman 86 Ti… SMOOTH OPERATOR

Savršena kombinacija performansi i lakoće, Wingman 86 Ti nudi glatku vožnju u svim uslovima zahvaljujući robusnoj geometriji i konstrukciji. Sposobne za savršene zaokrete na svim terenima i pri svim brzinama, Wingman 86 Ti sa Amphibio Truline profilom, odlikuje se strateškim postavljanjem materijala u njenoj konstrukciji, kako bi skije bile snažne, stabilne i ponašale se glatko tokom svakog zavoja. Nešto šire All Mountain konstrukcija izrađena je s titaniumom ojačanim laminiranim Woodcore-om i pojačane fleksibilnim Fusion X sistemom vezova izvrsno se snalaze u svim mogućim uslovima.

Good Times – poenta po Elan-u je sva u tome, a najbolje vrijeme je ono koje se provodi sa prijateljima i porodicom u planinama. Bilo da se radi o porodičnom putovanju tokom vikenda na vašu omiljenu lokalnu destinaciju ili avanturu sa najboljim prijateljima, uvijek je dobro kada se okružite onima sa kojima ste najbliži. Dobro provedeno vrijeme na padini povezuje ljude i stvara nezaboravne trenutke. To je suština svega. „Good Times“.

ALL MOUNTAIN WINGMAN

Osjetite slobodu otvorenog terena i pripremite se za istraživanje i ne brinite ništa, jer Wingman Vam čuva leđa. Ne radi se samo o pronalaženju idealne situacije, već o pronalaženju zadovoljstva.

Ne bojte se istraživanja. Wingman će Vas voditi

Wingman serija spaja Elanove nagrađivane tehnologije sa all-mountain skijanjem. Napravljen da poboljša energiju skijaša u svim uslovima i terenima, Wingman Vam uvijek čuva leđa. Kao najbliži most Ripstick kolekciji, Wingman je izgrađen sa sledećom evolucijom Elanovog modernog asimetričnog ski dizajna, Amphibio sa Truline tehnologijom utiče na profil i konstrukciju desnih i lijevih skija kako bi napravili savršen zaokret.

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 5 kg
Skije - namjena

Skije - nivo znanja

Brand

Skije - tip

,

Skije - dužina

Specifikacija

Korisnik

– SKIJAŠKI NIVO:
Srednji – Napredni – Expert
○ ○ ○ ○ ○ ○ ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ○ ○
– TEREN:
Groomed – Variable – Powder
○ ○ ○ ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ○ ○ ○ ○ ○
– BRZINA:
Lagano – Srednje – Brzo
○ ○ ○ ○ ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ○ ○

  • Profil: Amphibio
  • Tehnologija: TruLine Technology, SST Sidewall, Tubelite Woodcore, Carbon Rods, MonoTi
  • Geometrija: 130/86/115
  • Dužina / Radius: 160(13.8), 166(14.7), 172(15.6), 178(16.5), 184(17.4)
  • Sistem / Plate: Fusion X
  • Vez: EMX 12.0 GW Fusion X BLK/GRN

Amphibio koncept – jedinstvena i revolucionarna inovacija koja kombinuje rocker (odignute vrhove i repove skija) i camber (zakrivljenost baze). Elan je koncept prilagodio i primijenio na par skija, koje sada imaju odignut spoljni rubnik (rocker) i ravan, tradicionalni unutrašnji rubnik (camber). Zbog toga Amphibio skije dolaze u paru, posebno lijeva i posebno desna skija.
Takva konstrukcija omogućava dobro držanje i puni kontakt s podlogom preko ravnog unutrašnjeg rubnika donje skije na padini, dok odignuti spoljni rubnik gornje skije omogućava lakši ulazak u sledeću krivinu.

Amphibio Truline Technology
Amphibio Truline podiže asimetrični dizajn skija u sledeću dimenziju strateškim lociranjem materijala iznad rubnika skija. Strukturni materijal se postavlja cijelom dužinom unutašnjeg rubnika skije, pružajući veću stabilnost za zaokrete, dok se manje materijala postavlja iznad spoljneg rubnika skije, što rezultira glatkim i lakim savršenim zaokretima.

SST Sidewall
Sidewall Construction – vertikalno položen ABS materijal iznad rubnika, „odrezan“ pod uglom, od vrha do repa skije, omogućava direktan prenos snage od noge skijaša do rubnika, obezbjeđuje kontrolu i stabilnost u brzini, i ubrzanje u zaokretima.

TI – je nova generacija dizajna ski konstrukcija za skije visokih performansi sa širim platformama. Lagani dizajn uključuje sloj titanijuma, da bi se osigurala torziona stabilnost, snažan rebound i glatki prelazi iz zaokreta u zaokret.

TubeLite Woodcore – dvije super lagane šuplje 5mm karbonske cijevi ( Carbon Rods ) umetnute u bokove laganog laminirang drvenog jezgra. One obezbjeđuju torzionu stabilnost i snažan rebound, uz redukciju težine jezgra. Rezultat je nevjerovatno lagan odziv i stabilnost.

Mono Ti konstrukcija koristi jedan sloj titanijuma na vrhu woodcore jezgra za povećane performanse i odzivnost.

FUSION X
Nova generacija sistema vezova.
Fusion X je Elanova nova generacija sistema vezivanja visokih performansi. Novi single connection dizajn omogućava glatko slobodno savijanje između skija i vezova, što dovodi do lake inicijacije zaokreta. 30% lakša, nova konstrukcija piramidalnog oblika, ojačana je titanijumom za dodatnu snagu i direktan, snažan odaziv od rubnika do rubnika. Skijanje na velikim brzinama sada je preciznije zbog direktnog prenosa snage.

Customer Reviews