ELAN W BLACK MAGIC LS ELW9 blk/blue

244,00 

Šifra proizvoda: 5004-2
8 People watching this product now!

Opis proizvoda

Elan Black Magic…Magija na sniježnoj pisti

Black Magic skije su savršen izbor za rekreativke i avanturistički nastrojene dame koje vole da skijaju. Pravite savršene zavoje po snijegu u svim uslovima, precizno i izvanredno uravnoteženo na skijama iz All-Mountain Elan W Studio kolekcije. Ova izuzetna porodica skija uliva samopouzdanje za uživanje na svim stazama.

Black Magic dolazi sa WaveFlex tehnologijom koja smanjuje ukupnu težinu skija, daje im prirodni uzdužni fleks i veću torzionu čvrstinu. Elanovo Dual Woodcore jezgro ima energiju i živahnost što ga čini fantastičnom konstrukcijom, a Parabolic Rocker u vrhu će vam omogućiti brzu i laku inicijaciju zavoja.

Good Times – po Elan-u je sve u tome, a najbolje vrijeme je ono koje se provodi sa prijateljima i porodicom u planinama. Bilo da se radi o porodičnom putovanju tokom vikenda na vašu omiljenu lokalnu destinaciju ili avanturu sa najboljim prijateljima, uvek je dobro kada se okružite onima sa kojima ste najbliži. Dobro provedeno vrijeme na padini povezuje ljude i stvara nezaboravne trenutke. To i jeste suština svega. „Good Times“

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 5 kg
Skije - namjena

Skije - nivo znanja

Brand

Skije - tip

Skije - dužina

,

Specifikacija

  • Profil: Parabolic Rocker
  • Tehnologija: Waveflex, Full Power Cap, Dual Woodcore, Fibreglass
  • Geometrija: 125/76/103
  • Dužina / Radius: 140 – 10.2, 146 – 11.3, 152 – 12.3, 158 – 13.9
  • Sistem / Plate: LightShift System
  • Vez: ELW 9.0 SHIFT GW

Parabolic Rocker – savršeni All-mountain proizvod, koji poboljšava učenje i napredovanje u skijanju. Pomaže u sticanju povjerenja, brzog učenja i daje nevjerovatnu kontrolu prilikom zaokreta zbog Parabolic Rocker tehnologije koja kombinuje Early Rise profil, Parabolic Sidecut i Frontside Stabilizer.

WaveFlex tehnologija, talasasta struktura koja osigurava lagano savijanje i primjerenu torzionu krutost uz uštedu na masi.

Full Power Cap – lakša konstrukcija, jednostavniji zaokreti.

Dual Woodcore – dvije simetrično uzdužno postavljena drvene ljetvice na spoljnim ivicama ski jezgra. Ovakva konstrukcija omogućava poboljšan prenos snage uz jednostavno rukovanje u različitim uslovima.

Fiberglass – pozicioniran iznad ili ispod ski jezgra, Fiberglass ojačanje optimizuje flex obrazac i povećava otpornost na uvijanje.

LightShift System – potpuno integrisani sistem vezivanja – free flex „plate-in-plate“ design, novo rješenje, dvije ploče koje se slobodno kreću i omogućavaju skiji da se savije cijelom svojom dužinom. Napravljen od lakih materijala i tankih profila, LightShift sistem nudi nevjerovatno smanjenje težine koje omogućava skijašima uštedu energije. Apsorberi vibracija na krajnjim tačkama ploče ublažavaju vibracije za bolji odziv i udobnost.

Customer Reviews