NORDICA SPEEDMACHINE 3 120 GW blk/green

391,20 

Šifra proizvoda: 5544
8 People watching this product now!

Opis proizvoda

CIPELE NORDICA SPEEDMACHINE 3 120 GW…The Most Performing SpeedMachine Ever

All Mountain / High Performance…Speedmachine…All Terrain. All Conditions. All Day.

Bez obzira na teren ili uslove, potpuno nove Nordica Speedmachine 3 120 otključavaju sve što Vam planine mogu ponuditi. Decenijama usavršavana, ova legendarna cipela potpuno je redizajnirana za još veće performanse i udobnost. Nordicina 3 Force tehnologija maksimizira prenos energije od nogu i stopala do linera i shell-a za performanse bez premca. Takođe povećava efikasnost. A radi zaista ličnog uklapanja, liner i shell mogu se lako prilagoditi. Sigurno skijajte sve i svuda sa Nordica Speedmachine 3 120.

3 je mistični broj na kojem se zasniva čitav projekat novog SpeedMachine 3. Prvo smo započeli svoj rad proučavajući anatomsku konformaciju noge i stopala, da bismo detaljno identifikovali kako se generišu i prenose impulsi koje tijelo daje cipeli. Oko stopala smo tada izgradili revolucionarni uložak, opremljen 3FORCE TEHNOLOGIJOM, kapom koja kombinuje različite elemente kako bi osigurala najbolji mogući prenos ovih impulsa. Konačno, gornji i doljnji spoljni dio cipele napravljeni su od nove plastične smjese koja je usavršila 3FORCE TEHNOLOGIJU sa trostrukim ubrizgavanjem, kako bi ova ikonska cipela bila još efikasnija.

Savršena integracija između donjeg dijela noge, uloška i spoljnjeg dijela cipele za najbolje iskustvo u vožnji skijama.

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 5 kg
Boja

Brand

Pol

Ski cipele-flex indeks

SKI/SNB Cipele - broj

, , , , , ,

Specifikacija

Korisnik:

Nivo:  ○ ○ ○    ○ ○ ○    ○ ○ ○    ● ● ●    ○ ○ ○

Širina:○ ○ ○    ○ ○ ○    ● ● ●    ○ ○ ○    ○ ○ ○

Flex:   ○ ○ ○    ○ ○ ○    ○ ○ ○    ● ● ●    ○ ○ ○

Specifikacija & Tehnologije

 • Soles: Gripwalk Extragrip
 • Last (mm): 100
 • Flex: 120
 • Volume: Medium
 • Size range: 24,0-31,0
 • Shell: PU
 • Cuff: PU
 • Infrared Technology
 • liner type/style: 3D Performance Fit Primaloft
 • 3 Force technology
 • 3 Force Honeycomb
 • Buckles: 4 Micro Alu
 • Spoiler: Rear Spoiler
 • Power Strap: 35
 • Canting: Dual
 • Gripwalk Soles

● Easy Entry Soft Flap – Kombinovani dizajn uloška i spoljnog dijela cipele omogućava jednostavno obuvanje i izuvanje bez obzira na uslove… u sred planine ili u zatvorenom prostoru.

● BLACK HIGH PERFORMANCE CORK – Novi Speedmachine-ov 3D Custom Cork Liner je opremljen crnim plutenim materijalom koji pokriva površinu pete, što je suštinski dio u obezbjeđivanju bočnog prenosa. Ovaj materijal koji reaguje, takođe pruža toplotnu izolaciju, održavajući vaša stopala uvijek toplim i suvim. Na kraju, lako se može prilagoditi kako bi se postiglo najbolje pristajanje i preciznost.

Prednosti

 • Precizno prilagođeno uklapanje
 • Povećava toplinu
 • Apsorpcija udara
 • Povećava kontrolu

ISOTHERM – Izoterm je jedan od mnogih materijala koje smo koristili za izradu uloška, poznat po tome da čuva toplinu i odvodi vlagu.

Prednosti

 • Stopala ostaju topla
 • Noge ostaju suve

PRIMALOFT® – Prvobitno dizajnirana za američku vojsku, PrimaLoft® izolacija je trajno vodootporna. Zadržava svoja izolaciona i lagana svojstva za toplinu i udobnost, čak i kada je mokra. Ovo je najbolja dostupna sintetička izolacija.

Prednosti

 • Održava stopala toplim
 • Održava noge suvim

● Tri-Fit Technology – Nordica Tri-Fit Customization – Infrared-Ready Shell + Cork Fit Liner + Screw-In Components = 100% Customizable Ski Boot

● Tri Force Construction – Tri-Force konstrukcija smanjuje težinu bez ugrožavanja performansi.

– Kombinacija tri različite vrste plastike kako bi se obezbijedio maksimalan komfor, performanse i jednostavnost korišćenja.
– Novi lagani gornji dio cipele od Triax materijala je 20% lakši od onog napravljenog od poliuretana (PU).
– Super čvrsti đon i kičma cipele (hard PU) prenose energiju tačno i direktno na skije.
– Mekši donji i gornji dio cipele udobno se omotavaju oko stopala i gornjeg dijela nogu za komfornije, udobnije i preciznije prijanjanje.
– Super mekani (soft PU) ulazni i izlazni preklapajući paneli omogućavaju lakše obuvanje i izuvanje.

● 3 Force Honeycomb – Da bismo ponovo zamislili kako cipela radi, morali smo prvo da ponovo zamislimo kako je konstruisana. Nordicina 3 Force Honeycomb konstrukcija uparuje lagan, ali čvrst okvir koji posebno reaguje sa manžetnom i školjkom sastavljenom od mekše plastike. Ovo poboljšava pristajanje i udobnost cipele uz povećanje performansi i smanjenje težine.

– Veća snaga sa manjom težinom
– Maksimalna podrška i odgovor
– Poboljšano pristajanje i udobnost

● Spojler nudi mogućnost prilagođavanja gornjeg dijela cipele različitim oblicima potkoljenice.

● Infrared Implementation – Pravi ključ u kreiranju prilagođenog dizajna ski cipele nije da li možete da manipulišete prirodnim oblikom spoljnjeg dijela ski cipele, već da kreirate dizajn ski cipele koji može lako i efikasno da pruži odgovarajući nivo modifikacija, u kritičnim oblastima, koje neće imati koristi samo u prijanjanju, nego će takođe poboljšati njegove performanse na snijegu i sam osjećaj. Iz tog razloga Nordica je razvila Infrared Heating Element i Tri-Force shell.
Nordica je videla potrebu da kreira dizajn ski cipele i tehnologiju prilagođavanja koji će raditi zajedno kako bi isporučili savršenu količinu prilagođavanja, samo u dijelovima spoljnjeg dijela ski cipele gde je to potrebno. Takođe je uvidjela potrebu za kreiranjem sistema koji je tačan i jednostavan za korišćenje, štedi vrijeme i eliminiše greške. Ključna komponenta u postizanju ovog cilja je Infrared Heating lamp, koja brzo, iznutra prema spolja, zagrijeva plastiku spoljnjeg dijela ski cipele, na odgovarajućoj temperaturi. To omogućava da ski cipela ostane neoštećena od grejnog elementa i da prilagođavanje ima trajno definisan oblik.

● 4 Mikroregulacione aluminijumske kopče – za fino podešavanje okretanjem osovine kopče u lijevu ili desnu stranu.

● Canting – Podešavanjem bočnog ugla na zglobu cipele, omogućava se preciznije poravnavanje i prijanjanje gornjeg dijela cipele skijaševoj nozi.

● GRIP WALK SOLES – Današnji skijaš zahtijeva ski cipele koje su sve udobnije i koje nude tehnologije koje olakšavaju hodanje u njihovim cipelama nego ikada ranije. Nordica Gripwalk® je interfejs za lagano hodanje koji je spreman da se uklopi u Marker Gripwalk® vezove i druge slične sisteme dostupne na tržištu. Nordica Gripwalk® đonovi su geometrije 9523 i ne bi trebalo da se koriste sa tradicionalnim alpskim vezovima.

– Odlično prianjanje na različitim terenima
– Lagana šetnja

Customer Reviews