ELAN WILDCAT BLACK EDITION 86C PS ELX11

599,20 

Šifra proizvoda: 5070
6 People watching this product now!

Opis proizvoda

ELAN WILDCAT BLACK EDITION 86C PS ELX11 – I STIL I MOĆ!

Svi se okreću za velikom divljom mačkom, još ukrašenom kristalima. Vrhunska kombinacija stila i snage koja će se zagarantovano primijetiti dok povezujete skretanja bez napora u bilo kakvim uslovima vožnje.

Sa strukom od 86 mm i top sheet-om ukrašenim kristalima, nova Wildcat Black Edition je opremljena da dominira svim terenima. Wildcat 86 C ima najnapredniji svjetski asimetrični dizajn skija za žene; Amphibio Truline W Technology. Ova malo šira šasija ima namjenski desni i lijevi ski profil uz lagano laminirano drveno jezgro i konstrukciju ojačanu karbonom za stabilnost, snagu i savršene, glatke zaokretea na svim terenima pri bilo kojoj brzini. Od ranih jutarnjih rezbarenja do kasnih popodnevnih neravnina,preskakanja po hupserima, ove skije će vaše iskustvo na svim brdima podići na viši nivo sa stilom i snagom, od prve žice do posljednje.

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 5 kg
Brand

Skije - dužina

Specifikacija

Korisnik

Nivo znanja:

Intermediate – Advanced – Expert

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

TEREN

Groomed   –   Variable  –   Powder

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

BRZINA

Slow      –      Medium      –      Fast

○ ○ ○ ○ ○ ○ ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

Amphibio koncept – jedinstvena i revolucionarna inovacija koja kombinuje rocker (odignute vrhove i repove skija) i camber (zakrivljenost baze). Elan je koncept prilagodio i primijenio na par skija, koje sada imaju odignut spoljni rubnik (rocker) i ravan, tradicionalni unutrašnji rubnik (camber). Zbog toga Amphibio skije dolaze u paru, posebno lijeva i posebno desna skija.
Takva konstrukcija omogućava dobro držanje i puni kontakt s podlogom preko ravnog unutrašnjeg rubnika donje skije na padini, dok odignuti spoljni rubnik gornje skije omogućava lakši ulazak u sledeću krivinu.

Amphibio Truline Technology – Amphibio Truline podiže asimetrični dizajn skija u sledeću dimenziju strateškim lociranjem materijala iznad rubnika skija. Strukturni materijal se postavlja cijelom dužinom unutašnjeg rubnika skije, pružajući veću stabilnost za zaokrete, dok se manje materijala postavlja iznad spoljneg rubnika skije, što rezultira glatkim i lakim savršenim zaokretima.

SSD Sidewall Construction – vertikalno položen ABS materijal iznad rubnika, „odrezan“ pod uglom, od vrha do repa skije, omogućava direktan prenos snage od noge skijaša do rubnika, obezbjeđuje kontrolu i stabilnost u brzini, i ubrzanje u zaokretima.

Laminirano drveno jezgro – specijalno oblikovano za svaki model i veličinu. Koristeći različite vrste drveta u raznim kombinacijama, omogućava prilagođavanje flex obrazca za različite namjene. Ovo veoma izdržljivo i izuzetno brzo drveno jezgro, prenosi snagu direktno na rubnike i omogućava okretnost na različitim strminama.

Carbon – je lak i snažan materijal koji pruža dodatnu podršku i ojačanje u dijelu skije gdje je najpotrebniji

PowerShift system – Potpuno integrisani sistem vezivanja – free flex „plate-in-plate“ design, novo rješenje, dvije ploče koje se slobodno kreću i omogućavaju skiji da se savije cijelom svojom dužinom. Jedinstveni PowerEdge Lifters obezbeđuju direktan prenos snage sa veza do ruba, osiguravaju brzu inicijaciju u zavoj i poboljšan odziv prilikom zaokreta. Apsorberi vibracija na krajnjim tačkama ploče ublažavaju vibracije za bolji odziv i udobnost.

Customer Reviews