KACIGA SCOTT CENTRIC PLUS Vogue Silver-Reflective Grey

149,00 

Šifra proizvoda: 4445-1
3 People watching this product now!

Opis proizvoda

Nova SCOTT Centric Plus kaciga je dizajnirana i razvijena za trkače na drumskim i brdskim biciklima svjetske klase. Scott je iskoristio obimno poznavanje aerodinamike kako bi napravio jednu od najbržih i najbolje provjetravanih kaciga u svojoj klasi. Ovo je postignuto optimizacijom protoka vazduha na spoljašnjoj i unutrašnjoj strani kacige. MIPS® Air pruža prednosti MIPS® sistema za zaštitu mozga i ima jedinstvenu konstrukciju za dodatno poboljšanje ventilacije.

Dodatne informacije

Osnovne osobine proizvoda

Težina 0,27 kg
Brand

Kacige-namjena

,

Kacige-veličina

,

Specifikacija

MIPS® sistem za zaštitu mozga – Ako tražite najbolju zaštitu koju novac može kupiti, pronašli ste je ovdje. Scott kacige sa MIPS® sistemom za zaštitu mozga nude novu dimenziju sigurnosti. Nije važno gdje i kako vozite, povećat ćete svoju sigurnost sa Scott kacigom.
MIPS® oponaša prirodni zaštitni sistem mozga. Mozak je ublažen tekućinom niskog trenja koja se zove cerebrospinalna tečnost, koja omogućava mozgu da klizi unutar lobanje pod udarom. MIPS® Brain Protection System je jedinstvena tehnologija koja štiti mozak od udaraca pod uglom oponašajući prirodnu barijeru koja smanjuje trenje kako bi se smanjio utjecaj koji se prenosi na mozak. Pod kutnim udarima, kaciga klizi po MIPS® sloju niskog trenja, minimizirajući silu lateralnog udarca koji se dešava najčešće pri padu biciklista.

● HALO Fit sistem – SCOTT vrhunski HALO Fit sistem obezbjeđuje laku prilagodljivost i neuporedivu udobnost. Pronađite savršenu visinu zadnjeg ergonomskog postolja dok vam je kaciga na glavi i podesite optimalni pritisak pomoću prelijepo dizajniranog točkića za mikropodešavanje. Rezultat: SCOTT najudobnija kaciga do sada, kaciga koja se prilagođava obliku vaše glave i pruža vam osjećaj sigurnosti i usredsređenosti na vožnju.

● AERO OPTIMIZED – SCOTT aero-optimizovane kacige razvijene su u saradnji sa SCOTT profesionalnim sportistima. Dizajnirane i projektovane da maksimiziraju aerodinamiku, ove kacige omogućavaju dragocjeno povećanje brzine vozača. Opsežna testiranja u aerotunelima omogućila je da se smanji otpor u više položaja glave.

● OPTIMIZED VENTING – Scott Optimized Venting – pametno pozicionirani otvori i veliki vetilacioni kanali omogućavaju savršeno provjetravanje.

● Lako podesiv kaiš i razdjelnici, obezbjeđuju maksimalnu udobnost i pravilno pozicioniranje kacige na glavi.

Customer Reviews