SAVRŠENA SEZONA ZA NINA I SCOTT

SAVRŠENA SEZONA ZA NINA I SCOTT

Cairns (Australija), je bilo mjesto ovogodišnjeg najvećeg MTB dogadjaja. Svjetski šampionat, 28. po redu, bio je jedan od najtežih izazova u karijeri  i to svim najboljim svjetskim MTB biciklistima koji su učestvovali na ovom najvažnijem takmičenju u jednoj godini. 

Izuzetno teška staza dodatno je predstavljala problem zbog ogromne suše i visokih temperatura, ali uvijek postoje oni koji svemu tome mogu da odole.

Švajcarac Nino Schurter pobijedio je ove godine „sve što se pobijediti može“! U 06:30 po srednje-evropskom vremenu bio je start ovogodišnjeg šampionata Svijeta. Jako interesantna je činjenica da je po prvi put u istoriji MTB-a EuroSport prenosio ovaj najveći mountainbike dogadjaj uživo.

Sedam iscrpljujućih krugova Schurteru su disali za vratom olimpijac Jaroslav Kulhavy (Češka Republika) i Thomas Litscher (Švajcarska) i tek u poslednjem kilometru Schurter je odlučio da uz jak tempo zada završni udarac konkurenciji. Na kraju, sedam i petnaest sekundi je bila njegova prednost nad drugim i trećim mjestom (Kulhavy i Litscher).

Schurter je jedini takmičar u istoriji MTB sporta koji  je postigao da u jednoj sezoni pobijedi svih šest svjetskih kupova i ujedno postane i šampion Svijeta.

Član je tima Scott Sram MTB Racing tima od početka svoje karijere.

Izvor: MFR – Tempo cycling team

Podeli ovu vijest