MULIĆ NIŽE ODLIČNE REZULTATE

MULIĆ NIŽE ODLIČNE REZULTATE

Najbolji crnogorski biciklista, bjelopoljac Demir Mulić, pobjednik je medjunarodne UCI C3 trke u Pljevljima (13. jul) i petoplasirani senior na šampionatu Balkana u Grčkoj (15. jul).

Član biciklističkog kluba „MFR -Tempo“, Demir Mulić, na prethodno održana dva takmičenja je zabilježio najveći uspjeh crnogorskog biciklizma u poslednje dvije takmičarske sezone. Poslije dugo vremena, crnogorski biciklista je uspio da zauzme najveći stepenik podijuma na UCI trci i time Crnoj Gori donese zlatnu medalju i največi broj UCI bodova C3 kategorije.

Trka je održana na poznatom pljevaljskom odmaralištu „Vodice“ u neposrednoj blizini gradskog stadiona u organizaciji biciklističkog kluba „Pljevlja“. Na startu pored takmičara iz Crne Gore i Srbije, bio je i učesnik iz Belgije (Stivens Pro Team).

Dragan Jašović, vice šampion Crne Gore na drumu, imao je odličan start ali nakon petog kruga je bio primoran da odustane i do kraja trke da podršku svom timskom kolegi.

Kako je dva dana nakon ovog takmičenja slijedio šampionat Balkana u grčkom gradu Nafpaktos, plan je bio što više sačuvati energije za upravo tu trku, koja je bila jedan od ciljeva za ovu godinu.

U Grčkoj je na startu pored najboljih biciklista Balkana bio i veliki broj takmičara koji su se borili za UCI bodove C2 kategorije.

Na balkanskom prvenstvu je nastupio samo Demir i uz podršku svojih roditelja u „feed zoni“ ostvario do sada najbolji rezultat crnogorskog biciklizma u kategoriji „SENIORA“ i plasira se kao peti, dok je na UCI C2 trci bio deseti i upisao sebi nove UCI bodove.

Izjava najboljeg crnogorskog bicikliste dva dana nakon održanog šampionata Balkana:

To je to, nakon ranog starta sezone i takmičenja koju su počela još u februaru, stigao je pozitivan rezultat na koji sam ponosan! Najprije pobjeda na UCI C3 trci u Pljevljima, koju sam potajno priželjkivao, a nakon toga top 10 na UCI C2 trci u Nafpaktosu i peto mjesto na Balkanu. Jako sam zadovoljan učinjenim, posebno što sam uspio da vidim u čemu griješim i da na tome poradim u daljem periodu. Predstavio sam svoj Grad i Zemlju na najbolji mogući način. Posebno mi je drago što sam sa šampionom Srbije jedini sa naših prostora uspio da zavšim paklenu trku šampionata Balkana. Prostora za odmor još uvijek nema, u daljem periodu ću nastupiti na par maratona i XCO trka, kako bi se što bolje pripremio za Državna prvenstva u XCO, XCE i disciplini druma. Posebno se radujem što u Biciklističkom Savezu Crne Gore stvari idu na bolje i da ćemo u skorijem roku imati Savez kakav svim biciklistima u Crnoj Gori dolikuje.

Za naš tim još uvijek nema odmora. Jedan od ciljeva za ovu sezonu je ispunjen i sada se fokusiramo na nove. Ovom prilikom bi se zahvalili svim našim sponzorima na ukazanom povjerenju.

Izvor: MFR – Tempo cycling team

Podeli ovu vijest