MFR-TEMPO SE ZADOVOLJNI VRATILI IZ ITALIJE

MFR-TEMPO SE ZADOVOLJNI VRATILI IZ ITALIJE

Crnogorski reprezentativci, Dragan Jašović i Demir Mulić uspješno su završili UCI MTB trening kamp i šampionat Starog kontinenta.

Kako biciklistička sezona ulazi u poslednja tri mjeseca takmičenja, tako se i najbitnije trke i dogadjanja privode kraju.

Naši najbolji biciklisti su, kao što je iz prethodnog obraćanja poznato, uspješno predstavili Crnu Goru na ovom prestižnom takmičenju i sa značajnim stečenim znanjem se vratili svojim kućama.

UCI (medjunarodna biciklistička unija) MTB trening kamp je nešto najbolje što je moglo za ovu sezonu da se dogodi crnogorskim reprezentativcima. Poziv je uslijedio prije mjesec dana i sa zadovoljstvom su prihvatili učešće.

U kampu je pored naših vozača učestvovalo još 6 takmičara i njihovih trenera. Dani su u potpunosti bili popunjeni. Pored duplih treninga, održavana su predavanja o treningu, ishrani, ophodjenju, planiranju i anti-dopingu. Na kraju kampa, naši reprezentativci su dobili sertifikate od strane švajcarskog UCI trening centra.

Treneri ovogodišnjeg kampa su u potpunosti zadovoljni učinjenim i sa našim takmičarima će nastaviti da rade i pomažu u daljem trening planu.

Naš takmičar Dragan Jašović je na šampionatu Evrope učestvovao u dvije discipline: XCR (team relay) i XCO (cross country). U XCR-u je sa svojom ekpiom (UCI razvojni tim) zauzeo 12-o mjesto, a u nedjelju u XCO disciplini zbog teškog pada u drugom krugu bio je prinudjen da se povuče. Povreda nije teške prirode i već danas se naš najiskusniji takmičar vratio svojim trenažnim obavezama.

Najbolji crnogorski biciklista Demir Mulić je vozio sve tri discipline šampionata: XCR (team relay), XCE (eliminator) i XCO (cross country). Zajedno sa svojim klubskim i reprezentativnim kolegom je zauzeo 12-o mjesto, u XCE disciplini 21. mjesto, a u XCO-u je završio na 50-om mjestu.

U daljem obraćanju vam prenosimo riječi naših takmičara dva dana nakon završenog kampa:

“ U samom startu trening kampa u Italiji rečeno nam je da ostavimo rezultat sa strane. Kako nam je ovo prvo učešće na šampionat Evrope, itekako smo zadovoljni učinjenim. Puni iskustva i znanja nastavljamo dalje i sledeće godine ćemo u potpunosti znati šta nas očekuje i kako se pripremiti za dato. Potrudili smo se da dosta stvari naučimo i radimo na svojim greškama. Rezultat će naravno vremenom doći i radujemo se što su svi predstavnici UCI-a zadovoljni učinjenim sa naše strane. „

Do kraja sezone je ostalo još 3 mjeseca, a tek nas očekuju nacionalna prvenstva u raznim disciplinama. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji nas prate i podržavaju.

Izvor: MFR – Tempo cycling team

Podeli ovu vijest